[Billede af firmalogo]


 

Titel

Troja

Original titel

Troja

BT:
De gigantiske slag får næsten én til at glemme at trække vejret... Imponerende.

Handling:
Gennem tiderne har mennesket ført krig. Nogle for at opnå magt, andre for at få ære – og atter andre på grund af kærlighed.

I det gamle Grækenland førte et af historiens mest legendariske kærestepar Paris, prins af Troja (Orlando Bloom), og Helena, dronning af Sparta (Diane Kruger), en hel civilisation i undergang med deres kærlighed. Da Paris stjal Helena fra hendes mand, Kong Menelaos (Brendan Gleeson) var det en krænkelse, der måtte hævnes. Familiens ære betød, at en fornærmelse mod Menelaos også var en fornærmelse mod hans bror Agamemnon (Brian Cox), den magtfulde konge af Mykene, der hurtigt samlede alle Grækenlands hære for at stjæle Helena tilbage og forsvare sin brors ære.

Men Agamemnons ærinde blev påvirket af hans grådighed: Han ville have magten over Troja for sikre sit i forvejen enorme rige. Troja regeredes af Kong Priamos (Peter O’Toole) og blev forsvaret af den mægtige Prins Hektor (Eric Bana). Byen var omkranset af en høj mur, som ingen hær nogensinde før havde kunnet bryde. Men en mand kan alene over-vinde Troja: Achilleus (Brad Pitt), den mægtigste kriger i sin tid.

Achilleus’ tørst efter evig berømmelse kender ingen grænser og i en arrogant tro på sin egen uovervindelighed angriber han under Agamemnons banner Trojas porte...

Men det er kærligheden, der bliver hans endelige skæbne!

To riger går i krig for at vinde magt og ære. Tusinde vil falde i jagten på hæder. Og på grund af kærlighed vil en nation gå til grunde.

Produktionsår: 
2004

Kategori:
Action

Spillelængde:
156 min.

Tilladt for:
15 år

Instruktør:
Wolfgang Petersen

Skuespillere:
Brad Pitt
Brendan Gleeson
Brian Cox
Diane Kruger
Eric Bana
John Shrapnel
Julian Glover
Julie Christie
Nigel Terry
Orlando Bloom
Peter O'Toole
Rose Byrne
Saffron Burrows
Sean Bean
Trevor Eve
Tyler Mane
Vincent Regan

 

 

Send e-mail til rieland@get2net.dk med spørgsmål eller kommentarer om dette Web-sted.
Senest opdateret: 15. June 2005